ADO Den Haag wint van TOP en kruipt tegen topploegen aan

15-01-2022 18:28

ADO Den Haag heeft zaterdag met 2-0 gewonnen van TOP Oss. De Residentieclub doet nog altijd volop mee om de landstitel in de Keuken Kampioen Divisie.

Het ging deze week vooral over de spelers van ADO, die vanwege onvrede over de wedstrijdpremies dreigden te staken. Zover kwam het niet en dus werd er gewoon gespeeld tegen TOP. De bezoekers hielden aanvankelijk goed stand, maar kregen het daarna moeilijker en kwamen een aantal keren goed weg. ADO zag vlak voor rust een goal afgekeurd worden.

Na rust brak ADO de ban. De ploeg van Ruud Brood kwam op voorsprong door een geweldig doelpunt van Dhoraso Moreo Klas. TOP leek lamgeslagen, maar kreeg via Kay Tejan toch één grote kans op de gelijkmaker. Doelman Luuk Koopmans stond zijn mannetje en zag hoe Thomas Verheydt in de slotfase de overwinning over de streep trok.

Het verschil tussen ADO en nummer twee Excelsior is twee punten, met nummer drie FC Emmen slechts één. FC Volendam is koploper met 49 punten.