Nieuws

Solskjaer ziet overeenkomst met Van de Beek-situatie: 'Meer dan wie dan ook'

Solskjaer ziet overeenkomst met Van de Beek-situatie: 'Meer dan wie dan ook'

01-10-2021 15:17 Laatste update: 16:33
1

Ole Gunnar Solskjaer heeft zich uitgelaten over de situatie van Donny van de Beek bij Manchester United. De Noorse manager zegt te weten hoe het voelt om een wisselspeler te zijn.

"Ik ben vaker wisselspeler geweest bij deze club dan wie dan ook", stelt Solskjaer op de persconferentie in aanloop naar het duel met Everton. "Ik heb een recordaantal wedstrijden als wisselspeler gespeeld. Je moet klaar zijn als de kans om te spelen zich voordoet", vervolgt hij.

Desalniettemin snapt de United-trainer de frustratie van Van de Beek, die in de slotfase van het Champions League-duel met Villareal zichtbaar was. De Nederlandse middenvelder gooide zijn kauwgum boos van zich af. "Ik snap de frustratie van hem, want iedereen wil spelen." Ondanks een uitzichtloos lijkende situatie, is Solskjaer content met de rol van Van de Beek in het elftal. "We hebben positieve energie nodig en Donny heeft het team nog nooit benadeeld vanwege zijn frustratie."

Manchester United speelt zaterdagmiddag de Premier League-wedstrijd op het eigen Old Trafford tegen Everton. De laatste thuiswedstrijd in de competitie ging met 0-1 verloren tegen Aston Villa.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!