Exclusive

Groningen en Cambuur degraderen: deze clubs degradeerden nooit uit de Eredivisie

Groningen en Cambuur degraderen: deze clubs degradeerden nooit uit de Eredivisie

07-05-2023 23:25 Laatste update: 08-05-2023 18:10

Afgelopen weekend viel het doek voor SC Cambuur en FC Groningen. De twee clubs degraderen uit de Eredivisie en spelen hun wedstrijden komende seizoen uit de Keuken Kampioen Divisie. Welke clubs degradeerden eigenlijk nog nooit uit de Eredivisie? VoetbalNieuws brengt je op de hoogte.

Traditionele top-drie

Zowel Ajax, PSV en Feyenoord spelen sinds de oprichting onafgebroken in de Eredivisie. De clubs die we als de traditionele top-drie beschouwen hebben nog nooit een wedstrijd op het tweede niveau van Nederland gespeeld.

Best of the rest: FC Utrecht

Buiten de traditionele top-drie is er nog één club die hetzelfde weet te presteren: FC Utrecht. De club werd in 1970 uit een fusie opgericht en speelde daarna onafgebroken op het hoogste niveau van Nederland. De Domstedelingen zijn ook de eerste club geweest buiten Ajax, PSV en Feyenoord die de Johan Cruijff Schaal wist te winnen.


Notabene Utrecht was zaterdagavond de club die SC Cambuur de nekslag gaf

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!