Reactie

Van Bommel bezegelt topweek met Antwerp: na bekerwinst ook koppositie in België

Van Bommel bezegelt topweek met Antwerp: na bekerwinst ook koppositie in België

07-05-2023 21:01 Laatste update: 21:02

Mark van Bommel beleeft droomweken bij Royal Antwerp FC. De club uit de Belgische havenstad heeft na de Beker van België ook de koppositie in de Jupiler Pro League gepakt ten koste van KRC Genk (2-1).

Antwerp was met 2-1 te sterk voor Genk en gaat daardoor over diezelfde club heen op de ranglijst. Dat zag er eerst niet zo uit voor het elftal van Van Bommel, aangezien Gent al snel op voorsprong kwam voor Mark McKenzie. Tot overmaat van ramp miste Vincent Janssen ook nog eens een strafschop om de boel gelijk te trekken.

Net voor de rust was het dat toch Antwerp dat op gelijke hoogte kwam via nog een strafschop, die niet meer door Janssen werd genomen. De ervaren Toby Alderweireld faalde niet. Na rust wisten de Belgen ook nog op voorsprong te komen via Mujaid Sadick, wat de eindstand bleek.

Met nog vier speelronden te gaan staat Antwerp nu boven Genk en Union Sint-Gilles. Club Brugge is de vierde Belgische club in de kampioenscompetitie, maar speelt geen rol van betekenis meer.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!