Van Halst adviseert Frenkie De Jong: 'Ga weg. Het is een zinkend schip daar'

Van Halst adviseert Frenkie De Jong: 'Ga weg. Het is een zinkend schip daar'

Jan van Halst en Marco van Basten hebben gereageerd op de vermeende belangstelling van Chelsea in de diensten van Frenkie de Jong. De twee analisten zijn het erover eens dat een vertrek bij FC Barcelona het beste is voor de international van Oranje. Zij voorzien een hevige concurrentiestrijd voor de middenvelder bij The Blues.  

"Hij moet zelf de beslissing maken of hij weggaat. Zoals Marco al net zei: het is een zinkend schip (situatie bij FC Barcelona, red.). Hij moet ook weggaan daar. Je bent drie jaar verder voordat de boel op orde is", reageert Van Halst tegenover de camera's van Ziggo Sport.

Of Chelsea een geschikte club is voor De Jong, betwijfelt Van Halst. "Je hebt Kanté en Kovacic. Ik vind hen twee qua power en passie beter dan Frenkie de Jong." Van Basten denkt dat de 38-voudig international nog beter even kan wachten. "Bij deze club loop je het risico loop je het risicio dat je af en toe - net zoals Ziyech - op de bank terecht komt. Ik zou zeggen: wacht even en kijk nog even verder."

Dat een basisplaats voor De Jong allerminst zeker zou zijn bij Chelsea, beaamt de voormalig Gouden Schoen-winnaar. "Hij moet oppassen en een club kiezen waar hij wel speelt. Hij is 24 jaar, dat zijn de jaren dat je moet schitteren. Dan moet je niet op de bank zitten. Ik zou Bayern München een mooie club voor hem vinden."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie