Exclusive

Wie is AZ-aankoop Ruben van Bommel, de talentvolle zoon van Mark van Bommel?

Wie is AZ-aankoop Ruben van Bommel, de talentvolle zoon van Mark van Bommel?

01-06-2023 17:30 Laatste update: 17:31

Ruben van Bommel, de zoon van oud-international Mark van Bommel, heeft een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt bij MVV. Meer dan de helft van de Eredivisie-clubs zat achter de vleugelaanvaller aan, waaronder ook Feyenoord, PSV en FC Twente. Uiteindelijk is het AZ dat aan de haal gaat met de talentvolle Van Bommel. VoetbalNieuws schetst een portret van een speler met een fameuze voetbalnaam!

Bloedlijn van Van Bommel en Van Marwijk

Ruben van Bommel werd op 3 augustus 2004 geboren in Meerssen, Zuid-Limburg, als tweede zoon van Mark van Bommel en Andra van Marwijk. Zoals het wellicht al doet vermoeden, is hij de kleinzoon van oud-bondscoach Bert van Marwijk. Ruben is twee jaar jonger dan zijn oudere broer Thomas, die ook voor MVV speelt.

De momenteel 18-jarige Ruben begon met voetballen bij de plaatselijke SV Meerssen, maar werd al gauw ontdekt door de club waar zijn vader op dat moment furore maakte als stofzuiger op het middenveld: PSV. Zo hard als vader Mark was, zo flegmatiek en technisch is zoon Ruben. Hij speelde drie jaar in de jeugdopleiding van de Eindhovenaren, maar brak er niet echt door. In 2016 maakte hij daarom de overstap naar MVV, wat net wat dichter bij huis lag.

Profdebuut op 8 augustus tegen Jong AZ

Op 8 augustus 2022 mocht Van Bommel zijn officiële profdebuut maken in de uitwedstrijd tegen Jong AZ. Trainer Maurice Verberne liet hem in de 55ste minuut van het Keuken Kampioen Divisie-duel invallen voor Koen Kostons. Broer Thomas, net als zijn vader een middenvelder, stond toen als basisspeler in het veld.

Sinds oktober is Van Bommel eigenlijk niet meer weg te denken uit de basis van MVV. In 31 competitiewedstrijden wist hij maar liefst vijftien keer te scoren en ook vijf assists te geven. Prestaties die ook de Eredivisie-clubs niet onopgemerkt blijven. AZ, Vitesse, FC Utrecht en FC Twente zaten al langer achter hem aan en ook PSV en Feyenoord hebben zich later in dat rijtje gevoegd.

Nu de play-offs erop zitten voor MVV heeft Van Bommel zijn keuze gemaakt. De jongeling maakt per direct de overstap naar AZ, dat hem voor vier seizoenen heeft vastgelegd. Om de prestaties van zijn vader te overtreffen, moet de jonge Ruben nog aardig wat hordes passeren, maar de stap in de goede richting is er in ieder geval alvast!

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!