Nieuws

Drie punten in ruim twee maanden tijd: Shevchenko kan zijn biezen pakken

Drie punten in ruim twee maanden tijd: Shevchenko kan zijn biezen pakken

15-01-2022 13:09

Het avontuur van Andriy Shevchenko bij Genoa is alweer ten einde. De Oekraïnse oefenmeester is de wacht aangezegd, nadat de club slechts drie punten wist te verzamelen sinds zijn komst.

Het bericht wordt bevestigd via de officiële kanalen van de club, waar technisch directeur Johannes Spors (ex-Vitesse) tegenwoordig werkzaam is. 'Genoa CFC maakt bekend dat coach Andriy Shevchenko uit zijn functie is ontheven. De club wil de coach en zijn staf bedanken voor hun harde werk in deze maanden.'

Voorlopig neemt Abdoulay Konko de honneurs waar als interim-trainer en wordt hij bijgestaan door Roberto Murgita. Shevchenko streek begin november neer in Italië bij de geplaagde club. Onder zijn bewind waren de resultaten dramatisch, waarna het clubbestuur besloot in te grijpen. Genoa staat op de negentiende plaats met een achterstand van vijf punten op de veilige nummer 17 van de Serie A.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!