Nieuws

Overmars heeft nog altijd veel last van hartinfarct: 'Valt niet te herstellen'

Overmars heeft nog altijd veel last van hartinfarct: 'Valt niet te herstellen'

06-05-2023 10:22 Laatste update: 10:43

Marc Overmars stelt dat hij nog altijd veel last heeft van zijn hartinfarct. De technisch directeur van Royal Antwerp FC ziet in dat het zijn werkzaamheden in de weg zit, maar droomt ook van een mooie toekomst in België.

Overmars werd afgelopen jaar getroffen door een hartinfarct en is daar nog altijd herstellende van. "Het is lastig. Ik moet naar lucht zoeken als ik veel praat. En mijn focus houden, kost energie. Mijn hart is voor 45 procent afgestorven. Dan hoef ik niet uit te leggen hoe iemand zich voelt", begint Overmars in gesprek met Het Laatste Nieuws. "Ik heb zoveel schade opgelopen, dat het niet meer te herstellen valt. Je ziet ook wel hoe ik adem. Maar je moet geen medelijden met me hebben. Ik ben een gelukkig man. En ik sterf liever hier, dan dat ik niets aan het doen ben."

Op voetbalgebied heeft Overmars het goed naar zijn zin in België. "Mijn ultieme droom is om het muziekje van de Champions League in dit stadion te horen, maar daar zijn we op dit moment nog niet klaar voor. Ik zou graag iets anders zeggen, want de Champions League is het mooiste wat er is. Alleen hebben we daar voorlopig nog niets te zoeken. Kijk, voor mij gaat het eigenlijk wat té snel."

Overmars geeft aan dat hij Mark van Bommel soms op scherp moet zetten. "Dat is een verbeterpunt, ja. Af en toe zet ik Mark (Van Bommel, red.) een beetje op scherp. 'Jij bent een Italiaanse coach, hé', zeg ik dan. Alles moet altijd goed staan. Daar is hij heel erg mee bezig. Maar dat we bijna geen doelpunten tegen krijgen en zo degelijk zijn, is dan natuurlijk weer zijn verdienste."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!