Nieuws

Basisplaats voor Ziyech in cruciale topper voor Chelsea, Aké ontbreekt bij City

Basisplaats voor Ziyech in cruciale topper voor Chelsea, Aké ontbreekt bij City

15-01-2022 13:01 Laatste update: 13:12

Hakim Ziyech staat bij Chelsea in de basis voor de Premier League-topper op bezoek bij Manchester City. Het duel tussen de koploper en de nummer twee van Engeland begint zaterdag om 13.30 uur. Nathan Aké ontbreekt in de wedstrijdselectie van City.

Ziyech moet samen met Christian Pulisic ervoor zorgen dat spits Romelu Lukaku van bruikbare ballen wordt voorzien. Kepa Arrizabalaga is opnieuw de vervanger van eerste doelman Édouard Mendy die namens Senegal deelneemt aan de Afrika Cup. Ook is er een basisplaats weggelegd voor Malang Sarr. De Fransman speelde tot dusver één duel in de Premier League dit seizoen.

Manager Pep Guardiola kan geen beroep doen op Aké. Over de beweegredenen voor de absentie van de Nederlander doen The Citizens geen uitlatingen. Ook toptalent Cole Palmer ontbreekt bij Manchester City. Onlangs blonk het exponent afkomstig uit de eigen jeugd-opleiding uit in de met 1-4 gewonnen FA Cup-wedstrijd tussen Swindown Town en de titelhouder van de Premier League.

Het gat tussen beide ploegen is voorafgaand aan het duel maar liefst tien punten. De ploeg van Thomas Tuchel is dus eigenlijk alleen gebaat bij een overwinning, wil het serieus blijven meedoen om de landstitel.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!