Opinie

Van Hooijdonk stoort zich aan Van Gaal: 'Ik vond het tenenkrommend'

Van Hooijdonk stoort zich aan Van Gaal: 'Ik vond het tenenkrommend'

08-10-2021 21:17

Pierre van Hooijdonk geniet niet echt van de persconferenties van Louis van Gaal. Pi-Air vindt dat de bondscoach de pers op een 'denigrerende manier' te woord staat.

In de afgelopen weken botste Van Gaal al meerdere keren met journalisten op persconferentie. Dat was donderdagavond niet anders, toen de geboren Amsterdammer onder meer uithaalde naar een camerajournalist van Veronica Inside. "Ik heb me gestoord aan de persconferentie, ik vond het tenenkrommend", vertelt Van Hooijdonk aan tafel bij de NOS.

"Het kan niet dat je als bondscoach de pers op zo'n denigrerende manier te woord staat", vervolgt Van Hooijdonk. "Wat me het meeste tegenvalt, is dat er niemand van die journalisten een keer zegt: meneer Van Gaal, zou je eens normaal kunnen praten tegen ons? We zijn geen kleine kinderen. Jeroen Stekelenburg stelde hele normale vragen, maar kreeg geen normale antwoorden."

Van Hooijdonk wil de meer vriendelijke kant zien van Van Gaal, die hij volgens de oud-spits ook in zich heeft. "Of ik dit plezierig vind? Nee. Ik keek liever naar de Van Gaal die ik bij Telstar zag."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!