Nieuws

Dortmund-directeur reageert op sneer Haaland: 'ik begrijp het niet'

Dortmund-directeur reageert op sneer Haaland: 'ik begrijp het niet'

15-01-2022 12:38 Laatste update: 13:26

Erling Haaland deelde vrijdag een flinke sneer uit naar het clubbestuur van Borussia Dortmund, door te stellen dat hij onder druk wordt gezet om snel te beslissen over zijn toekomst. Hans-Joachim Watzke, directeur van BVB, kan zich niet vinden in de uitlatingen van de Noor.

Na de 5-1 zege op SC Freiburg werd Haaland gevraagd wanneer hij zou willen beslissen over zijn toekomstige bestemming. "Niet nu... In ieder geval, niet nu. Nu hebben we een moeilijke periode met veel wedstrijden. Maar BVB wil dat ik nu beslis", vertelt het wonderkind aan Viaplay. Tegenover de Westdeutsche Allgemeine Zeitung reageert Watzke. "We zetten hem helemaal niet onder druk. Er staan op dit moment geen gesprekken of afspraken gepland, dus ik begrijp het niet."

"Als club kun je niet wachten tot mei, dat begrijpt hij ongetwijfeld. Als professional moet hij snappen dat je op een gegeven moment over de toekomst moet gaan praten." Het contract van Haaland loopt door tot medio 2024, maar wegens een vertrekclausule kan de clubtopscorer voor een bedrag tussen de 75 en 90 miljoen euro naar een andere werkgever vertrekken. Hij staat in de belangstelling van vrijwel de gehele Europese top.

Watzke besluit met een positieve noot tegenover het medium. "Erling is een spontaan mens en bovendien nog een jonge jongen. Dat is geen probleem. Ik heb een geweldige relatie met hem, maar hij moet ook een beetje begrip hebben voor onze situatie."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!