Reactie

Heitinga heeft nieuws: Berghuis twijfelgeval voor AZ-thuis, sterspeler keert terug

Heitinga heeft nieuws: Berghuis twijfelgeval voor AZ-thuis, sterspeler keert terug

5 mei - 11:20
2

Mohammed Kudus keert na een maand afwezigheid terug in de wedstrijdselectie van Ajax voor het thuisduel met AZ van zaterdagavond. Steven Berghuis is een twijfelgeval voor de ontmoeting met de Alkmaarders.

Tijdens het veelbesproken bekerduel met Feyenoord liep Kudus een hamstringblessure op, waardoor hij de afgelopen maand verstek moest laten gaan. "Voor Kudus kwam de finale te vroeg maar hij heeft daarna wel alle trainingen met de groep meegedaan en is weer beschikbaar", zegt trainer John Heitinga op de clubsite van Ajax.

Ook Devyne Rensch, die klachten overhield aan de bekerfinale tegen PSV (verlies na strafschoppen) keer terug. "Berghuis heeft deze week niet meegetraind en een eigen programma afgewerkt, hij moest tijdens de bekerfinale met klachten naar de kant en is voor zaterdagavond een twijfelgeval", is Heitinga duidelijk.

Ajax wacht zaterdagavond een cruciaal duel wil het in de race blijven voor plek twee in de Eredivisie. Om 21.00 uur komt AZ, de huidige nummer vier van de ranglijst op bezoek. Bij een nederlaag moet gevreesd worden voor het spelen van Conference League-voetbal.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s