Interview

Ihattaren liet zich bij PSV 'wegjagen' door Schmidt: 'Ja, zo zie ik het'

Ihattaren liet zich bij PSV 'wegjagen' door Schmidt: 'Ja, zo zie ik het'

15-01-2022 10:51

Mohamed Ihattaren heeft nog een keer uitgehaald in de richting van Roger Schmidt. De voormalig PSV-middenvelder stelt dat hij zich door de Duitse trainer 'weg heeft laten jagen' uit Eindhoven.

Het boterde niet tussen Schmidt en Ihattaren, waarna de middenvelder eieren voor zijn geld koos en naar Juventus vertrok. Ihattaren benadrukt dat hij er alles aan heeft gedaan om zijn band met Schmidt te verbeteren. "Ik heb ook dingen gedaan, waarvan ik achteraf denk: dat had anders gekund. Het leven is ook een leerproces, waarin je wankelt. Maar ik zal nooit vallen", zo vertelt Ihattaren in gesprek met De Telegraaf.

Wat er ook gebeurde, wilde maar niet lukken tussen Schmidt en Ihattaren. "Er is veel over mij gezegd, over hem gezegd, over ons gezegd; voor mijn gevoel kon hij moeilijk omgaan met jongens zoals ik. Jongens, die zich zo jong als ze zijn, af en toe als mannetjes gedragen. Ja, soms vervelend. Naar mijn idee heb ik er echt veel aan gedaan om dichter tot elkaar te komen, maar wij begrepen elkaar niet."

Messi
Ihattaren was het na de bekerwedstrijd in de Johan Cruijff Arena tegen Ajax van vorig jaar februari zat. Hij werd gewisseld, terwijl hij naar zijn mening een van de beste PSV-spelers op het veld was. "In de bus hoorde ik dat Schmidt na afloop had gezegd dat iedereen maar dacht dat ik Messi was en hij mij helemaal niet zo goed vond. Terwijl ik daar als een van de weinigen lef toonde en durfde te voetballen. Dat was voor mij de druppel na alles wat er al aan voorafgegaan was. De volgende dag kwam ik expres te laat." 

Toch heeft Ihattaren spijt dat hij vertrok uit Eindhoven.  "Dat ik me door Schmidt heb laten wegjagen. Ja, zo zie ik het. Ik vind het jammer dat de clubleiding hem alle macht heeft gegeven."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!