Nieuws

KNVB reageert op persconferentie en steunt clubs: 'Daar zetten we op in'

KNVB reageert op persconferentie en steunt clubs: 'Daar zetten we op in'

15-01-2022 10:36

De KNVB heeft positief gereageerd op het besluit van het kabinet om het trainen en het spelen van onderlinge wedstrijden weer mogelijk te maken op de Nederlandse amateurvelden. De voetbalbond blijft echter hopen op meer.

De afgelopen weken was het voor spelers ouder dan achttien jaar niet mogelijk om in teamverband te trainen en om wedstrijden te spelen. Daar komt verandering in, al mogen er nog steeds geen wedstrijden gespeeld worden. 'We zien het voor iedereen opengooien van de sportbeoefening als een terechte beslissing van het nieuwe kabinet. Sporten stimuleert de gezondheid en de geestelijke en lichamelijke weerstand, en dat is juist hard nodig tijdens een pandemie', zo reageert de KNVB.

De voetbalbond blijft echter hopen op meer. 'De volgende stap moet het hervatten van de competities eind januari of begin februari zijn. Daar zetten we op in, want wedstrijden spelen blijft voor de 1,2 miljoen amateurvoetballers in Nederland de belangrijkste prikkel om te blijven trainen. We brengen de scenario's voor het vervolg van de competities verder in kaart en komen hier na het volgende meetmoment van het kabinet op terug. Dit staat nu gepland op 25 januari.'

De KNVB steunt daarnaast de clubs in het Nederlandse betaalde voetbal. Die willen vanaf 28 januari de stadions openen voor publiek. 'Dat perspectief mist nu, terwijl financieel gezien de rek er volledig uit is bij de clubs. Er wordt alweer twee maanden voor lege tribunes gevoetbald en dat kan niet zo door blijven gaan. Er zijn geen argumenten om de stadions niet gecontroleerd te openen. Volgens de informatie van de GGD vinden er op de tribunes bij het betaald voetbal geen besmettingen plaats.' 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!