Nieuws

Betaald voetbalclubs in Nederland openen stadions: 'Gaan de barricaden op'

Betaald voetbalclubs in Nederland openen stadions: 'Gaan de barricaden op'

15-01-2022 10:21

De betaald voetbalclubs in Nederland zijn het zat. De clubs gaan de stadions in februari openen voor publiek tijdens de wedstrijden. Daarmee volgens ze het voorbeeld van winkels, horeca en cultuur, die hun deuren ook openen.

Jan Willem van Dop, de algemeen directeur van Go Ahead Eagles, geeft in gesprek met het Algemeen Dagblad aan dat de betaald voetbalclubs gaan dreigen met burgerlijke ongehoorzaamheid.  "Blijkbaar is dat de weg", zo geeft hij aan. Dit weekend komt nog te vroeg. "We richten ons op begin februari. Als je de druk opvoert, word je blijkbaar gehoord."

"Wij als profclubs zijn ook klaar met de huidige lockdown", vervolgt Van Dop. Hij haalt daarbij de Fieldlab-resultaten van vorig jaar aan, waaruit bleek dat er nauwelijks besmettingen te herleiden zijn naar een stadionbezoek. "Daarom willen we open. We gaan de barricaden op als clubs, geen woorden maar daden. Het is echt klaar nu."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!