Jong Oranje buigt achterstand om en vertrekt met een punt uit Zwitserland

08-10-2021 20:52

Jong Oranje heeft op bezoek bij Jong Zwitserland een punt uit het vuur weten te slepen. De ploeg van trainer Erwin van de Looi keek ruim een uur tegen een 2-0 achterstand aan, maar wist een comeback te maken.

Jong Oranje dacht na zeven minuten al op voorsprong te komen in Lausanne. Keeper Amir Saipi kon redding brengen op een vrije trap van Joshua Zirkzee, maar Jurgen Ekkelenkamp tikte de bal in de rebound raak. De goal werd echter afgekeurd wegens buitenspel. Twintig minuten later was het aan de andere kant wel raak. Noah Okafor knikte namens de thuisploeg een voorzet achter Kjell Scherpen: 1-0. Direct na de goal verliet Brian Brobbey geblesseerd het veld.

Vlak na rust maakte diezelfde Okafor zelfs de 2-0 voor Jong Zwitserland. Jong Oranje leek daardoor op weg naar haar eerste nederlaag in deze EK-kwalificatiecyclus. Niets bleek echter minder waar. Joshua Zirkzee bracht het Onder 21-team van Nederland terug in de wedstrijd na een goede voorzet van Ekkelenkamp.

Diezelfde Zirkzee zorgde zelfs voor de 2-2. Linksback Ian Maatsen slingerde de bal voor, waarna de spits van RSC Anderlecht beheerst in de verre hoek raak kopte. Daarna kregen allebei de ploegen nog kansen, maar die gingen er allemaal niet meer in. 2-2 werd de eindstand.

Daardoor zakt Jong Oranje naar de vierde plek in de EK-kwalificatiepoule. De ploeg van Van de Looi heeft echter een wedstrijd minder gespeeld dan alle andere landen. Zwitserland gaat aan kop met een duel en drie punten meer dan Jong Oranje. De Zwitsers hebben ook een beter doelsaldo.