Nieuws

Leeds treft maatregelen: Gracia out, Allardyce derde hoofdcoach in één jaar tijd

Leeds treft maatregelen: Gracia out, Allardyce derde hoofdcoach in één jaar tijd

03-05-2023 11:55

Leeds United heeft afscheid genomen van Javi Gracia als hoofdtrainer. The Whites hebben Sam Allardyce aangesteld voor de laatste vier Premier League-wedstrijden van het seizoen.

Gracia nam het stokje al eerder dit seizoen over van de ontslagen Jesse March, maar ook onder zijn hoede vallen de resultaten tegen voor Leeds. Met nog vier wedstrijden te spelen bestaat er nog altijd een kans de club afdaalt naar de Championship. De clubleiding heeft daarom besloten om Gracia na twaalf wedstrijden alweer te ontslaan en een nieuwe koers te varen.

Het ontslag van Gracia betekent dat Allardyche de nieuwe manager wordt. De oefenmeester heeft ruim 500 wedstrijden aan Premier League-ervaring en moet ervoor gaan zorgen dat Leeds ook volgend seizoen op het hoogste niveau gaat spelen. 'Allardyce heeft al een hoop clubs in veiligheid gebracht', stelt Leeds op de clubsite.

Met nog vier wedstrijden te spelen staat Leeds momenteel op doelsaldo boven de degradatiestreep. Nottingham Forest staat achttiende met hetzelfde aantal punten, gevolgd door Everton (29 punten) en hekkensluiter Southampton (24 punten). Aanstaande zaterdag wacht Leeds de zware klus tegen Manchester City.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!