Nieuws

Nu helemaal officieel: Ajax verkoopt Neres en onthult transfersom

Nu helemaal officieel: Ajax verkoopt Neres en onthult transfersom

14-01-2022 10:33

Ajax heeft het vertrek van David Neres bevestigt. De Braziliaanse aanvaller maakt per direct de overstap naar Shakhtar Donetsk uit Oekraïne. Kosten: twaalf miljoen euro exclusief bonussen.

Neres zat al langer op een zijspoor bij Ajax, mede omdat hij voorbij is gestreefd door Antony. Trainer Erik ten Hag wilde doorsorteren en had geen belangrijke rol meer weggelegd voor Neres. Ajax krijgt het bedrag dat het in 2017 voor hem betaalde aan São Paulo.

Neres speelde in totaal 180 wedstrijden voor Ajax. Daarin was hij verantwoordelijk voor 47 goals en 41 assists. Ajax had in januari 2019 de kans om Neres voor 43 miljoen euro te verkopen aan het Chinese Guangzhou Evergrande, maar weigerde dat. In datzelfde jaar haalde Ajax de halve finale van de Champions League.

Ajax is bezig om Steven Bergwijn los te weken bij Tottenham Hotspur. Bergwijn moet Neres op zien te volgen in Amsterdam.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!