Nieuws

Wanneer kan Manchester City kampioen van Engeland worden?

Wanneer kan Manchester City kampioen van Engeland worden?

02-05-2023 11:10 Laatste update: 03-05-2023 18:10

Het hing al een tijdje in de lucht, maar zondag was het dan eindelijk zo ver: Manchester City nam de koppositie over van Arsenal dankzij een 1-2 overwinning op Fulham. De ploeg van Pep Guardiola staat nu één punt voor op The Gunners met ook nog eens een duel minder gespeeld. Wanneer kan Manchester City kampioen worden? VoetbalNieuws zet het voor je op een rijtje en schetst de situatie.

Er zijn momenteel nog allerlei scenario's mogelijk. City staat na 32 duels op 76 punten, Arsenal werkte al 33 wedstrijden af en verzamelde 75 punten. Dinsdagavond kunnen de Londenaren weer over de koploper heenwippen, wanneer zij afrekenen met Chelsea. In theorie kan Arsenal nog vijftien punten halen, wanneer het alle wedstrijden wint. Dat zou betekenen dat ze dit Premier League-seizoen met 90 punten afsluiten.

Om dat puntenaantal te overtreffen moet City nog vijftien punten halen uit zes duels. Oftewel: vijf van de laatste zes wedstrijden winnen en dan is de Premier League-titel hoe dan ook binnen. Dat zou betekenen dat The Citizens, wanneer het de eerste vijf volgende duels wint én wanneer Arsenal dat ook doet, op 24 mei op bezoek bij Brighton & Hove Albion kampioen wordt.

Wanneer Arsenal dinsdag verliest van Chelsea en Manchester City woensdag wint van West Ham United, loopt de voorsprong al op tot vier punten, terwijl The Gunners dan nog maar vier wedstrijden te spelen hebben. Zie je door de bomen het bos niet meer? Geen zorgen! Dit artikel wordt na afloop van de duels die Manchester City en Arsenal nog afwerken geüpdatet. Zo blijf je op de hoogte van alle ontwikkelingen in de strijd om het Premier League-kampioenschap.

Het programma van Manchester City

Woensdag 3 mei: West Ham United (thuis)
Zaterdag 6 mei: Leeds United (thuis)
Zondag 14 mei: Everton (uit)
Zondag 21 mei: Chelsea (thuis)
Woensdag 24 mei: Brighton & Hove Albion (uit)
Zondag 28 mei: Brentford FC (uit)


Het programma van Arsenal:

Dinsdag 2 mei: Chelsea (thuis)
Zondag 7 mei: Newcastle United (uit)
Zondag 14 mei: Brighton & Hove Albion (thuis)
Zaterdag 20 mei: Nottingham Forest (uit)
Zondag 28 mei: Wolverhampton (thuis)

Het volledige wedstrijdprogramma en de stand in de Premier League check je hier.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!