PEC Zwolle baalt van KNVB-besluit: 'Dat vinden wij onverantwoord'

PEC Zwolle baalt van KNVB-besluit: 'Dat vinden wij onverantwoord'

13 januari - 20:33
Eredivisie 0 Reacties

PEC Zwolle is niet te spreken over de beslissing van de KNVB om de wedstrijd tegen Willem II door te laten gaan. De Zwollenaren verzochten de bond om het duel uit te stellen, maar kregen nul op het rekest. 

Wegens een groot aantal coronabesmettingen in de selectie wil PEC niet in actie komen tegen de Tilburgers. Technisch directeur Mike Willems is verbolgen over het besluit van de KNVB. "Zoals de situatie nu is, hebben we net elf spelers om op te stellen", stelt hij boos tegenover De Telegraaf. "Maar hebben we op de bank alleen maar jeugdspelers en jongens, die normaal gesproken niet op de bank zouden moeten zitten. We vinden dat de gezondheid van spelers voorop moet staan."

Willems kan er niet bij dat PEC met spelers moet aantreden die niet volledig fit zijn. "Nu hebben we spelers op de bank die na een wekenlange afwezigheid één keer hebben meegetraind en jongens die net corona hebben gehad. Dat vinden wij onverantwoord." De technisch directeur wijst de KNVB op de gevaren van het virus. "We hebben het hier wel over een gevaarlijk virus, waar je heel voorzichtig mee moet zijn met het oog op mogelijke hartproblemen."

De KNVB maakte bekend niet af te wijken van de richtlijnen. Wanneer PEC twaalf veldspelers en een keeper kan opstellen, gaat de wedstrijd door. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie