El Ghazi op huurbasis naar Everton: 'Ik ga hier meer mogelijkheden krijgen'

El Ghazi op huurbasis naar Everton: 'Ik ga hier meer mogelijkheden krijgen'

Anwar El Ghazi is officieel speler van Everton. De vleugelspeler wordt tot het einde van het seizoen gehuurd van Aston Villa, al heeft de club uit Liverpool een optie tot koop van tien miljoen euro in de deal bedongen.

El Ghazi is blij dat Everton zich meldde. "Ik speelde weinig bij Aston Villa en was zeker toe aan een nieuwe stap. Ik wilde heel graag in de Premier League blijven. Toen Everton kwam, was dat een heel mooie kans voor mij, want Everton is een grote club", zijn de eerste woorden van de Nederlander op de clubsite van zijn nieuwe werkgever. Rafael Benítez was doorslaggevend voor El Ghazi om voor The Toffees te kiezen. "Ik heb met Benítez gesproken, hij speelt meestal met buitenspelers, dus ik zie kansen om meer minuten te gaan pakken."

Bij Aston Villa moest El Ghazi de voorbije tijd genoegen nemen met een reserverol. Onder Steven Gerrard kwam hij tot een beperkt aantal basisplaatsen. "Bij Villa werd gespeeld met nummer tiens die meer aan de binnenkant moeten spelen, dus ik denk dat ik hier bij Everton zeker meer mogelijkheden ga krijgen."

Donderdag trainde El Ghazi voor het eerst mee bij Everton. De vleugelaanvaller is zaterdag direct inzetbaar, als Everton het opneemt tegen Norwich City. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie