Sparta-goalie: 'Eén niesbui voor je en ik zit thuis. Dat is beangstigend'

Sparta-goalie: 'Eén niesbui voor je en ik zit thuis. Dat is beangstigend'

13 januari - 16:02 Laatste update: 16:13
Eredivisie 0 Reacties

Tim Coremans gaat flink gebukt onder de coronacrisis. De Sparta-goalie is vooral heel erg bezig om zelf niet besmet te raken met het virus en de daarmee gepaard gaande problemen voor zichzelf en zijn werkgever te voorkomen.

"Elke seconde van de dag ben je ermee bezig", vertelt de keeper tegenover het Algemeen Dagblad. "Afstand houden, handen wassen, weinig sociaal contact. Ik kan me niet herinneren wanneer ik voor het laatst een biertje gedronken heb met vrienden. Ten koste van alles wil je voorkomen dat jij straks positief uit die loterij komt."

Henk Fraser roemt de ervaren doelman om zijn professionaliteit en daar zal het volgens Coremans zelf ook niet aan liggen. "Het voetbal is wel mijn werk. En dat werk neem ik heel serieus. Onze bubbel is daarom heel klein", geeft de sluitpost aan. Het schuwt ook de vrouw van de dertigjarige doelwachter niet om verregaande maatregelen te nemen. "Naar verjaardagen van andere kindjes kan Luca bijna niet. Want: gevaar op besmetting. Hij ziet vooral ons en opa en oma", tekent het medium op uit de woorden van zijn partner.

Nu eerste doelman Maduka Okoye afgereisd is naar de Afrika Cup namens Nigeria, lonkt een plek onder de lat voor Coremans bij de hervatting van de Eredivisie. "Dan wil je je achteraf geen verwijten kunnen maken. En daarom zonder ik me grotendeels af. Anderzijds kan de factor pech je natuurlijk ook te pakken nemen."

De doelman is verbolgen over de lage vaccinatiegraad onder Nederlandse voetballers. "De overwegingen om geen prik te laten zetten begrijp ik niet. We willen toch allemaal weer in volle stadions spelen?" Dat Coremans zich ernstig zorgen maakt om zijn eigen gezondheid beaamt hij. "Eén niesbui voor je in de rij bij de kassa en je loopt het gevaar dat jij thuis zit als jouw club speelt. Dat is best beangstigend."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie