Interview

Opstellen Til was 'abc'tje' voor Van Gaal: 'Kies spelers die dat gevoel hebben'

Opstellen Til was 'abc'tje' voor Van Gaal: 'Kies spelers die dat gevoel hebben'

08-10-2021 20:33 Laatste update: 20:35

Louis van Gaal hoefde niet lang na te denken over het vervangen van Georgino Wijnaldum tegen Letland. De middenvelder van Paris Saint-Germain is geschorst bij Oranje en Guus Til neemt zijn plek over.

Voor de camera van de NOS legt Van Gaal uit waarom hij voor Til kiest tegen Letland. "Het was een abc'tje, omdat hij een lopende middenvelder is. Hij is ook fantastisch in de totale pressing en maakt veel doelpunten de laatste tijd. Ik pak spelers die dat gevoel hebben."

Davy Klaassen kan ook rekenen op een basisplek. Van Gaal vindt dat de Ajax-middenvelder beschikt over dezelfde kwaliteiten als Til. "Ze zijn altijd in of rond de zestien. Dat is een kwaliteit. Andere spelers die ik kan opstellen, komen niet zo ver. Zij wel. Ik maak Memphis daardoor ook sterker."

Vrijdagavond trapt het Nederlands elftal om 20.45 uur af tegen Letland. Maandag staat er nog een thuiswedstrijd tegen Gibraltar op de rol.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!