Napoli moet kampioensfeest nog even uitstellen na late remise tegen Salernitana

30-04-2023 16:56 Laatste update: 16:59

Het kampioensfeest van Napoli moet nog met een weekje worden uitgesteld. De blauwwitte koploper van de Serie A kon bij een thuisoverwinning op Salernitana de eerste landstitel sinds 1990 in de wacht slepen, maar zo ver kwam het niet. Een teleurstellend 1-1 gelijkspel was het resultaat.

Eerder op de dag verloor Lazio Roma met 3-1 op bezoek bij Internazionale, waardoor Napoli wist dat het bij een zege een grootvolksfeest kon gaan vieren. Het duurde lang voordat de wedstrijd in het Stadio Diego Armando Maradona op gang kwam. Napoli zette vol druk op de laagvlieger uit Salerno, maar kwam pas na rust op voorsprong. Mathías Olivera kopte vanuit een corner de 1-0 binnen.

Het stadion ontplofte van blijdschap en geluk, maar niet veel later ontstond er grote mineur. Boulaye Dia schoot zeven minuten voor het einde van de reguliere speeltijd op prachtige wijze de gelijkmaker tegen de touwen, waardoor het kampioensfeest van Napoli op zondag geen doorgang vond.

De ploeg van trainer Luciano Spalletti moet nu haar zinnen zetten op de uitwedstrijd tegen Udinese van aanstaande donderdag. Bij een overwinning is Napoli, dat een voorsprong van achttien punten heeft op nummer twee Lazio, alsnog zeer vervroegd kampioen van Italië.