Nieuws

Conteh na spectaculair debuut: 'Enorme last viel van mijn schouders, ik huilde'

Conteh na spectaculair debuut: 'Enorme last viel van mijn schouders, ik huilde'

13-01-2022 14:17

Christian Conteh kon na zijn succesvolle debuut voor FC Dordrecht zijn geluk niet op. De 22-jarige pijlsnelle aanvaller wordt voor de rest van het seizoen verhuurd aan De Schapekoppen door Feyenoord.  

Aan het begin van dit seizoen mondde een uitleenbeurt aan SV Sandhausen op een teleurstelling uit. Bij de Tweede Bundesliga-club kwam de buitenspeler nauwelijks aan de bak. "Ik vervloek de club zeker niet, ik heb met veel teamgenoten nog contact, maar ik was daar ook niet gelukkig. Ik ben geboren om voetbal te spelen en als ik dat niet kan, ben ik ongelukkig", zegt Conteh tegenover het Algemeen Dagblad.  

Bij zijn debuut groeide Conteh al snel uit tot goudhaantje. "Ik had twee balcontacten en scoorde. Dat is zo onbeschrijflijk mooi, bij mijn debuut. Er viel zo'n enorme last van mijn schouders", vertelt hij over zijn eerste goal die hij na 44 seconden namens zijn tijdelijke werkgever aantekende. 

Na afloop van de wedstrijd kwamen de nodige emoties los bij de buitenspeler. "Ik heb gehuild en heb die avond ook niet gereageerd op mijn debuut."  Donderdag werd duidelijk dat de wedstrijd van Jong AZ met FC Dordrecht is verplaatst naar maandag. De jongeling heeft zijn vizier inmiddels weer op het volgende duel gericht. "Ik heb er even van genoten, maar na twee dagen heb ik de focus teruggepakt. Ik ben hongerig en wil meer", besluit Conteh. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s