Nieuws

Ten Hag bevestigt zoektocht naar nieuwe nummer negen: 'Dat weet iedereen wel'

Ten Hag bevestigt zoektocht naar nieuwe nummer negen: 'Dat weet iedereen wel'

30-04-2023 09:46 Laatste update: 10:05

Erik Ten Hag bevestigt dat Manchester United voor komend seizoen op zoek gaat naar een nieuwe aanvaller. Na de zomer zal er naar alle waarschijnlijkheid een nieuwe spits te bewonderen zijn op Old Trafford.

Ten Hag heeft het dit seizoen bij United te stellen zonder echte nummer negen. Op de persconferentie in aanloop naar het duel met Aston Villa gaat de manager in op zijn voorhoede-probleem. "Ja, dat weet iedereen wel, denk ik", antwoord de manager op de vraag of een nieuwe spits de hoogste prioriteit heeft. "Over het hele seizoen genomen hebben wij een tekort aan pure spitsen. Eerst viel Cristiano Ronaldo weg, vervolgens waren Anthony Martial en Jadon Sancho vaak niet beschikbaar. Dan kom je aantallen tekort in je voorhoede. Met minder spelers moet je dan zó veel wedstrijden spelen. Dus ja: we hebben zeker versterkingen nodig in de aanval."

Ten Hag liet onlangs al weten dat hij Wout Weghorst ook graag komend seizoen tot zijn beschikking heeft. Toch lijkt het onwaarschijnlijk dat The Mancunians komend seizoen met de Nederlander in de spits zullen spelen. Volgens de Engelse media is Harry Kane de gedroomde aanvaller die komende zomer over moet komen van Tottenham Hotspur. Napoli-aanvaller Victor Osimhen en Benfica-speler Gonçalo Ramos staan ook op het lijstje.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!