Nieuws

VN TV-gids: De Bekerfinale, topper in Engeland en mogelijk kampioenschap in Italië

VN TV-gids: De Bekerfinale, topper in Engeland en mogelijk kampioenschap in Italië

30-04-2023 07:32

Is er voetbal vandaag? Iets wat de échte liefhebbers zich elke dag afvragen. VoetbalNieuws zet de leukste duels voor je op een rijtje én informeert je waar deze te volgen zijn. Neem daarnaast hier zelf vooral een kijkje voor het gehele programma.

AjaxPSV
Zondagmiddag staat de finale van de KNVB Beker op het programma. Voor zowel PSV als Ajax is het een wedstrijd erop of er onder. Beide ploegen doen al enige tijd niet meer mee in de strijd om de landstitel waardoor de beker het seizoen nog enige glans kan geven. PSV is de laatste weken aardig in vorm, maar het spel is nog altijd niet om over naar huis te schrijven. Ajax daarentegen is wisselvallig in vorm. Afgelopen week namen beide ploegen het ook al tegen elkaar op in Eindhoven. Ajax ging met 3-0 onderuit en zal er op gebrand zijn om in De Kuip revanche te nemen. De vraag is echter of ze de Eindhovense code weten te kraken.

Ajax – PSV is live te volgen op ESPN om 18.00 uur

Liverpool – Tottenham
In de Premier League staat, zoals wel vaker, weer een heuse topper op het programma. Het kwakkelende Liverpool neemt het op tegen het rampzalig presterende Tottenham. In eigen huis gingen The Reds dit seizoen pas één keer onderuit in de Engelse competitie, terwijl de laatste uitzege van The Spurs dateert van januari. Afgelopen week kwam Cody Gakpo nog tot scoren. De aanvaller lijkt zijn draai te hebben gevonden en wordt, net als Virgil van Dijk, in de basis verwacht.

Het duel is live te volgen op Viaplay om 17.30 uur

Napoli – Salernitana
Napoli neemt het zondagmiddag op tegen Salernitana. Op het eerste oog geen spannende wedstrijd, maar bij een puntverlies van SSC Lazio eerder op de zondag tegen Internazionale kan Napoli zich kronen tot kampioen van Italië. Het sprookje kan dus zondagmiddag al beklonken worden. Mede hierdoor is de wedstrijd die oorspronkelijk eerder op de middag gepland was verlaat om duidelijk te hebben of er een mogelijk volksfeest los kan barsten. In 1990 werd Napoli voor het laatst kampioen van Italië. Toen nog met Diego Armando Maradona in de gelederen.

De mogelijke kampioenswedstrijd is live te volgen op Ziggo Sport om 15.00 uur

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!