Update: PEC Zwolle-verzoek afgewezen door KNVB, wedstrijd gaat door

Update: PEC Zwolle-verzoek afgewezen door KNVB, wedstrijd gaat door

13 januari - 20:13
Eredivisie 0 Reacties

De eerste wedstrijd in de Eredivisie van 2022 staat op de tocht. Door een corona-uitbraak bij PEC Zwolle heeft de Overijsselse formatie de KNVB verzocht om de wedstrijd van vrijdagavond tegen Willem II uit te stellen, meldt RTV Oost.  

De hekkensluiter van de Eredivisie heeft te kampen met een hoog aantal besmettingen met het virus, meldt het medium. Daarom heeft de ploeg van trainer Dick Schreuder de KNVB verzocht om de wedstrijd af te gelasten.  

Alhoewel de KNVB-regels voorschrijven dat wedstrijden doorgaan wanneer een ploeg kan beschikken over minstens twaalf veldspelers en één keeper, kunnen er uitzonderingen worden gemaakt. Dan treedt de competitie-organisator in overleg met de betreffende clubarts om de situatie te bespreken. Volgens de regionale omroep moet de voetbalbond nog een beslissing nemen of het het verzoek van de Blauwvingers honoreert. 

Met een achterstand van tien punten op de veilige vijftiende plaats, wacht PEC een hels karwei om degradatie af te wenden in de tweede seizoenshelft. Na een sterke start van de competitie is Willem II afgezakt naar de veertiende plek op de ranglijst. De verwachting is dat er donderdag meer duidelijkheid komt vanuit de KNVB.  

Update: De KNVB heeft het voorstel van PEC Zwolle om de wedstrijd tegen Willem II uit te stellen afgewezen, meldt onder meer De Telegraaf. Het oordeel van de bond is dat PEC twaalf veldspelers en een doelman ter beschikking heeft, waardoor er niet van de richtlijnen afgeweken wordt. Vrijdag, op de wedstrijddag, wordt de situatie voor de laatste keer bekeken. Als PEC geen nieuwe besmettingen kan melden, gaat de wedstrijd door. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie