Nieuws

Barcelona neemt afscheid van 'Oostenrijkse Messi': club kan geen tien miljoen euro

Barcelona neemt afscheid van 'Oostenrijkse Messi': club kan geen tien miljoen euro

13-01-2022 12:38

Yusuf Demir heeft FC Barcelona na een half jaar alweer verlaten. De huurperiode van de Oostenrijkse aanvaller is voortijdig afgebroken, waardoor hij terugkeert naar zijn eigenlijke werkgever Rapid Wien.  

Als Demir tien optredens voor de hoofdmacht van Barcelona zou spelen, zouden de Catalanen een som ter waarde van tien miljoen euro moeten betalen aan de topclub uit Oostenrijk. Gezien de financieel nijpende positie van de Blaugranas werd al snel duidelijk dat ze zich de koopoptie niet kunnen permitteren.  

Mede daardoor speelde Demir zijn wedstrijden de afgelopen maanden voor het tweede elftal van Barça. Via de officiële kanalen bevestigt de broodheer van Frenkie en Luuk de Jong dat de 'Oostenrijkse Messi' de club inmiddels verlaten heeft.  

Na negen wedstrijden eindigt het verblijft van het achttienjarige toptalent dus al bij de gevallen Spaanse grootmacht. In Wenen krijgt de jongeling meer uitzicht op speelminuten om zich opnieuw in de belangstelling van Europese topclubs te voetballen. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!