Nieuws

Jansen ziet 'stijgende lijn' bij AZ en Huiberts sluit versterkingen niet uit

Jansen ziet 'stijgende lijn' bij AZ en Huiberts sluit versterkingen niet uit

13-01-2022 12:30

Op de digitale Nieuwjaarsreceptie van AZ hebben trainer Pascal Jansen en directeur voetbalzaken Max Huiberts vooruitgeblikt op 2022. De oefenmeester rept over een 'emotionele' eerste seizoenshelft en de beleidsbepaler sluit niet uit dat Alkmaarders zich mogelijk nog gaan roeren op de transfermarkt.  

"Qua emotie was het wisselend", vertelt Jansen op de clubsite van de Noord-Hollanders. "We hadden niet zo’n lekkere start en dat roept de nodige vraagtekens op. Het duurt vervolgens eventjes voordat we op gang komen." Inmiddels is de coach tevreden over het spel van zijn ploeg. "Met name richting het einde van het kalenderjaar, toen we behoorlijk op stoom zijn geraakt. Er zit een stijgende lijn in." 

De komst van spelers in de komende transferperiode wordt niet bij voorbaat uitgesloten door Huiberts. "Dat is een continu proces" vertelt de bestuurder. "Ik ben altijd bezig om vooruit te kijken. Als de transferwindow sluit, ben ik direct bezig met de volgende periode, maar ook met het seizoen erna en verder." 

AZ hervat de Eredivisie zondag om 16.45 uur met een uitwedstrijd tegen nummer zeventien Fortuna Sittard. De ploeg van Jansen bezet halverwege de Eredivisie de vijfde plaats met 32 punten en kijkt tegen een achterstand aan van elf punten op koploper PSV. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!