Nieuws

Vilhena krijgt oud-trainer Krul voor de groep bij Russische werkgever

Vilhena krijgt oud-trainer Krul voor de groep bij Russische werkgever

13-01-2022 12:15 Laatste update: 12:29

Tonny Vilhena krijgt bij FK Krasnodar met Daniel Farke een nieuwe trainer met Premier League-ervaring. Begin november zegde Norwich City de Duitser nog de wacht aan als eindverantwoordelijke bij The Canaries. Nu tekent de coach een contract dat hem tot medio 2024 bindt aan de Russische formatie.  

Op 5 januari ontsloeg de huidige nummer vijf van de Premjer-Liga Viktor Guncharenko. Een week later is Farke dus benoemd als nieuwe oefenmeester. Vilhena speelt sinds de zomer van 2019 in Rusland, toen hij voor een bedrag van negen miljoen euro de oversteek maakte van Feyenoord naar het Euraziatische land. Tot nu toe speelde de vijftienvoudig international van Oranje 79 officiële duels voor Krasnodar. 

Dankzij veelbelovende prestaties bij het tweede elftal van Borussia Dortmund verdiende Farke een overstap naar Norwich City in 2017. Na ruim vier jaar werd de manager ontslagen bij de Engelse club, na tegenvallende prestaties. Onder het bewind van Farke werd twee keer promotie naar de Premier League bewerkstelligt bij de club waar Tim Krul eerste doelman is. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!