Exclusive

Heracles en PEC Zwolle in de Eredivisie: welke KKD-clubs kunnen ook promoveren?

Heracles en PEC Zwolle in de Eredivisie: welke KKD-clubs kunnen ook promoveren?

05-05-2023 18:10 Laatste update: 17:42

Het is bekend dat PEC Zwolle en Heracles Almelo vanaf komend seizoen de plaatsen innemen van de twee clubs die onderaan eindigen in de Eredivisie. In theorie kan nog één team uit de Keuken Kampioen Divisie promoveren via de play-offs. Welke KKD-clubs gaan we daar waarschijnlijk in terugzien? VoetbalNieuws brengt je op de hoogte van de stand van zaken.

Periodetitels

In de Keuken Kampioen Divisie geldt dat de vier clubs die een periodetitel op hun naam hebben zich automatisch plaatsen voor de play-offs om te kunnen promoveren naar de Eredivisie. Die titels staan dit seizoen op naam van Heracles, PEC en Almere City. Willem II ligt momenteel op pole position om de vierde periodetitel te pakken. Aangezien Heracles en PEC zich al hebben verzekerd van promotie naar de Eredivisie, zullen de meest hoog genoteerde clubs op de KKD-ranglijst zich plaatsen voor de play-offs.


Almere City viert de derde periodetitel met de meegereisde fans

Welke KKD-clubs zijn in de race via de stand op de ranglijst?

Een blik op de ranglijst verraadt dat Almere City en Willem II op de derde en vierde plek in de KKD staan. Eerstgenoemde club heeft sowieso al plek in de play-offs af weten te dwingen en de kans bestaat dat de Tilburgers dat via een periodetitel gaan doen. Dat zou betekenen dat de vier hoogs genoteerde clubs op de KKD-ranglijst zich gaan plaatsen voor de play-offs. Momenteel zijn dit MVV Maastricht, FC Eindhoven, NAC Breda en VVV-Venlo. Ook SC Telstar maakt nog kans maar kijkt tegen een achterstand van vier punten aan met plek zeven en acht van de KKD-ranglijst. Die plekken is momenteel in handen van VVV.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!