Jong AZ kampt met corona-uitbraak: Keuken Kampioen-duel verplaatst naar maandag

Jong AZ kampt met corona-uitbraak: Keuken Kampioen-duel verplaatst naar maandag

13 januari - 12:18 Laatste update: 12:46
Keuken Kampioen Divisie 0 Reacties

Opnieuw is een wedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie afgelast wegens een corona-uitbraak. Jong AZ kan geen volwaardig elftal op de been brengen voor het treffen met FC Dordrecht, waardoor de KNVB een streep heeft gezet door de ontmoeting tussen beide ploegen.  

De Alkmaarse formatie wordt geteisterd door meerdere besmettingen met het virus. De Zuid-Hollandse thuisploeg laat RTV Rijnmond weten niet met corona-infecties te kampen en dat de KNVB besloten heeft het duel te annuleren. De voetbalbond gaat in overleg met de clubarts van Jong AZ om mogelijkheden te bespreken. Mogelijk wordt het duel op zondag of maandag alsnog gespeeld, als het aantal coronagevallen is gedaald bij Jong AZ.  

Vorig weekend ging de wedstrijd van de Noord-Hollanders al niet door om dezelfde reden tegen TOP Oss. Het duel tussen Excelsior en ADO Den Haag vond eveneens geen doorgang, wat zorgde voor een primeur in het Nederlandse betaalde voetbal. Het was de eerste keer dat een wedstrijd niet doorging door een corona-uitbraak bij een club. 

UPDATE: 
Het duel tussen beide ploegen is verplaatst naar aanstaande maandag, meldt AZ via de officiële kanalen. Om 20.00 uur staan beide ploegen nu tegenover elkaar. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie