Steenrijk Newcastle presenteert volgende aanwinst voor tientallen miljoenen

Steenrijk Newcastle presenteert volgende aanwinst voor tientallen miljoenen

Newcastle United heeft zijn tweede aanwinst van deze transferperiode gepresenteerd. Chris Wood komt over van Premier League-club Burnley en heeft een contract voor 2,5 jaar getekend op St. James' Park.  

The Magpies tellen maar liefst 24 miljoen euro neer om zich te verzekeren van de komst van de Nieuw-Zeelandse spits. "Dit is een ontzettend uitdagende mogelijkheid voor mij en ik ben blij om mezelf een Newcastle United-speler te mogen noemen", vertelt Wood op de clubsite van zijn nieuwe werkgever.  

"Ik heb meerdere malen mogen spelen op St. James' Park en het is een geweldige plek. Dat ik de kans krijg om deze club te vertegenwoordigen, met deze geweldige supporters achter mij en mijn teamgenoten is ontzettend speciaal", is de dertige jarige aanvaller in zijn nopjes met de overstap.  

Na de eerdere komst van Kieran Trippier is Wood de volgende speler die Newcastle United naar grote hoogtes moet stuwen. De hyperambitieuze club is dankzij de overname van het Saudische investeringsfonds Public Investment Fund (PIF) steenrijk en heeft torenhoge ambities. 

Voor manager Eddie Howe wacht voor dit seizoen de primaire uitdaging om de club in de Premier League te houden: momenteel staat de Noord-Engelse ploeg op de negentiende plaats en kijkt het tegen een achterstand van twee punten aan op nummer zeventien Watford. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie