Nieuws

'Dure Juventus-flop in de nadrukkelijke belangstelling van Arsenal'

'Dure Juventus-flop in de nadrukkelijke belangstelling van Arsenal'

13-01-2022 11:11 Laatste update: 11:12

Arthur Melo vervolgt zijn carrière mogelijk in Engeland. Arsenal is geïnteresseerd in de diensten van de middenvelder, Juventus heeft nog geen groen licht gegeven voor een tijdelijk vertrek.  

De doorgaans goed geïnformeerde Fabrizio Romano weet dat Arsenal-manager Mikel Arteta gecharmeerd is van de kwaliteiten van Arthur en hem graag toevoegt aan zijn elftal. The Gunners willen de spelverdeler graag voor de rest van het seizoen huren van Juventus. Het lijkt erop dat de Italiaanse grootmacht de Braziliaan pas laat vertrekken wanneer het een vervanger voor hem weet te strikken.

Arsenal is bereid het volledige salaris - de 21-voudig international toucheert 7,5 miljoen euro op jaarbasis -  over te nemen om zich van de komst van Arthur te verzekeren. Het huwelijk tussen de international van Brazilië en De Oude Dame is sinds zijn komst van FC Barcelona nog niet gelukkig te noemen. 

De 25-jarige centrale middenvelder ligt nog tot medio 2024 vast bij de club uit Turijn. In de zomer van 2020 telde Juventus maar liefst 76 miljoen euro neer om Arthur tot een overstap naar Italië te verleiden en liet tegelijkertijd Miralem Pjanic naar de Blaugranas verhuizen. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!