Nieuws

FC Groningen geeft stadionverbod aan supporter die Jetro Willems een klap gaf

FC Groningen geeft stadionverbod aan supporter die Jetro Willems een klap gaf

28 april - 10:18

FC Groningen heeft een stadionverbod gegeven aan de supporter die op 19 maart een vuistslag uitdeelde aan Jetro Willems. Daarnaast krijgt Groningen zelf een boete opgelegd van de KNVB omdat er veldbetreders waren in een ander duel, die met SC Cambuur.

Op 19 maart ging het mis in de wedstrijd tussen FC Groningen en sc Heerenveen. De spelers gingen tien minuten voor tijd verhaal halen bij de achterban en dat resulteerde in een klap voor Willems. Ook bestormde een man het veld. Het bleek uiteindelijk te gaan om een vader en zoon, waarbij de zoon de tik uitdeelde aan Willems.

Groningen laat via de officiële kanalen weten dat de veldbetreder en de supporter die sloeg beiden een stadionverbod hebben gekregen. De vader mag de komende 12,5 jaar niet binnen een stadion komen in Nederland, voor de minderjarige zoon geldt een verbod van 10,5 jaar. Ook worden boetes van 450 euro en 250 euro uitgedeeld. Groningen heeft besloten de landelijke verboden lokaal te verdubbelen. De club zal halverwege (over ruim tien jaar) een evaluatiemoment inbouwen omdat de toeschouwer nog minderjarig is.

De club ontvangt bovendien een boete van 10.000 euro voor de veldbetreders in het duel met SC Cambuur. Groningen accepteert de boete. Het is de vierde keer in korte tijd dat Groningen een boete ontvangt vanuit de KNVB vanwege misdragingen van het publiek.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s