Exclusive

Hoe vaak werd Manchester City landskampioen onder succescoach Pep Guardiola?

Hoe vaak werd Manchester City landskampioen onder succescoach Pep Guardiola?

20 mei - 21:00 Laatste update: 21:06

Manchester City is voor het derde jaar op rij kampioen van Engeland. Arsenal ging zaterdagavond onderuit op bezoek bij Nottingham Forest (1-0), waardoor de ploeg van Pep Guardiola de champagne kan ontkurken. Hoe vaak werd Manchester City onder de Spaanse succescoach kampioen? VoetbalNieuws zoekt het voor je uit!

Guardiola maakte in de zomer van 2016 de overstap van Bayern München naar Manchester City. Na drie succesvolle jaren in Duitsland was het tactische meesterbrein toe aan een nieuw avontuur. De Britse grootmacht kwam met een goed plan, waar de Spanjaard wel oren naar had. Ondertussen is Guardiola alweer bezig aan zijn zevende seizoen in Manchester. Ondanks dat hij nog altijd aast op de Champions League-titel, is de oefenmeester ook zeer geliefd in Engeland.

De Spaanse succescoach boekte indrukwekkende resultaten in zijn periode bij Manchester City. Zo legden The Citizens in de laatste zes jaar vier keer beslag op de Engelse landstitel. Eén keer eindigde de ploeg van Guardiola op plek twee, terwijl de Britse grootmacht ook één keer genoegen moest nemen met plek drie.

Manchester City won zaterdagavond de vijfde landstitel onder Guardiola, een palmares om trots op te zijn. De kersverse kampioen van Engeland kan dit seizoen ook nog beslag leggen op de Champions League. De ploeg van Guardiola neemt het op 10 juni in de finale van het miljardenbal op tegen Internazionale.

Prestaties Guardiola bij Manchester City

2016/2017: derde plaats
2017/2018: landskampioen
2018/2019: landskampioen
2019/2020: tweede plaats
2020/2021: landskampioen
2021/2022: landskampioen
2022/2023: landskampioen

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie