Spurs ziet Gollini blunderen en heeft VAR niet mee, Chelsea naar volgende finale

Spurs ziet Gollini blunderen en heeft VAR niet mee, Chelsea naar volgende finale

Chelsea maakt zich op voor zijn vierde finale in een half jaar tijd. The Blues streden al om de FA Cup, de Champions League, de Europese Supercup en mogen nu ook een gooi doen naar de League Cup: de 2-0 voorsprong tegen stadgenoot Tottenham Hotspur kwam woensdagavond niet meer in gevaar.

Na achttien minuten spelen in Noord-Londen was de race eigenlijk gelopen: doelman Pierluigi Gollini tastte mis bij een hoge bal en Antonio Rüdiger kopte de 0-1 binnen. Spurs moest nog drie keer scoren om in elk geval een verlenging uit het vuur te slepen, maar had de VAR niet mee. De videoarbitrage trok een penalty in én keurde een treffer van Harry Kane af. De wedstrijd werd in de slotfase nog kort onderbroken nadat een toeschouwer onwel werd, maar in de score kwam ook na dit nare incident geen verandering meer.

Chelsea hoort na het weekend – met een week vertraging – wie de tegenstander in de finale zal worden. De eerste wedstrijd tussen Arsenal en Liverpool werd afgelast, maar zal donderdagavond in worden gehaald. De returnwedstrijd is verplaatst naar donderdag 20 januari. De finale op Wembley staat gepland voor 27 februari.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie