Opinie

Twijfels in Duitsland over kwaliteiten Dolberg: 'Vruchten niet afgeworpen'

Twijfels in Duitsland over kwaliteiten Dolberg: 'Vruchten niet afgeworpen'

26 april - 15:11 Laatste update: 17:03

Het toonaangevende Der Kicker twijfelt openlijk aan de kwaliteiten van Kasper Dolberg. De Deense aanvaller speelt sinds januari op huurbasis voor TSG Hoffenheim en scoorde afgelopen weekend voor het eerst voor zijn tijdelijke werkgever in de Bundesliga. Veel indruk heeft de ex-Ajacied nog niet weten te maken in Duitsland.

Sinds zijn komst naar Hoffenheim mocht Dolberg zichzelf tien van de veertien Bundesliga-duels die zijn ploeg afwerkte vanaf het begin laten zien. Zaterdag was het pas voor het eerst raak. In het thuisduel tegen 1. FC. Köln tekende de international in de 94ste minuut voor de eretreffer (1-3). Het doelpunt wordt door het blad bestempeld als 'een teken van leven'.

Dolberg, eerder dit seizoen met weinig succes verhuurd aan Sevilla door OGC Nice, 'voldoet simpelweg nog niet aan de verwachtingen', concludeert Der Kicker. De keuze van Hoffenheim om met de spits in zee te gaan wordt dan ook bekritiseerd. 'Het heeft simpelweg nog niet zijn vruchten afgeworpen', terwijl het medium tegelijkertijd aanstipt dat ook de omstandigheden voor Dolberg niet meezaten: trainer André Breitenreiter die aandrong op zijn komst, werd begin februari al ontslagen.

Met TSG Hoffenheim bezet Dolberg met nog vijf duels te gaan de veertiende plek in de Bundesliga en moet het serieus naar onderen kijken. De 40-voudig Deens international ligt na dit seizoen nog voor één jaar vast bij OGC Nice. De volledige stand in de Duitse competitie bekijk je hier.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s