Wedstrijdverslag

Spannende Saudische Clásico: Barça komt twee keer terug, Real wint na verlenging

Spannende Saudische Clásico: Barça komt twee keer terug, Real wint na verlenging

12-01-2022 22:30

FC Barcelona heeft voor de tweede keer dit seizoen en voor de vijfde keer op rij verloren van aartsrivaal Real Madrid. De Catalanen sleepten in de spannende Supercopa-wedstrijd in Saudi-Arabië een verlenging uit het vuur, maar daarin trok De Koninklijke alsnog aan het langste eind: 2-3.

Real Madrid wachtte geduldig op de fouten die Barça zou maken en brak na een klein half uur spelen de wedstrijd open. Sergio Busquets verloor de bal op het middenveld, Real Madrid schakelde razendsnel om en Vinícius Júnior was zijn bewakers te snel af en ramde de bal voorbij Marc-André ter Stegen: 0-1. Barça had echter de beschikking over een Nederlandse joker: Luuk de Jong. De opgeleefde spits trok vlak voor rust met het nodige geluk de stand gelijk en kwam ook in zijn derde wedstrijd van 2022 tot scoren.

Na rust bleef het onverminderd spannend, maar in de slotfase van de tweede helft leek het dubbeltje nog de Madrileense kant op te vallen. Karim Benzema krulde de bal eerst fraai tegen de paal, maar had kort daarna alsnog succes in de rebound: 1-2. Dat leek te volstaan, maar El Clásico kreeg alsnog een toegift van een half uur. De van een blessure teruggekeerde Ansu Fati kopte vlak voor tijd de 2-2 tegen de touwen.

Ook in de verlenging was het Real Madrid, dat het initiatief nam, door Barça te verrassen in de omschakeling. Casemiro kon na een interceptie het halve veld oversteken en zette Rodrygo aan het werk, waarna Federico Valverde uiteindelijk vrij werd gespeeld in het strafschopgebied: 2-3. Barcelona – waar Frenkie en Luuk de Jong al waren gewisseld en Memphis Depay was ingevallen – drong nog wel aan, maar kon geen derde comeback meer ontketenen. Real Madrid blijft nog eventjes in Saudi-Arabië en speelt zondag tegen Atlético Madrid of Athletic Bilbao. Barça krijgt een vrij weekend en mag woensdag in de Copa del Rey weer aan de bak tegen Athletic Bilbao.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!