Exclusive

Feyenoord dankt Manchester City: pot 1 Champions League weer een stuk dichterbij

Feyenoord dankt Manchester City: pot 1 Champions League weer een stuk dichterbij

20-05-2023 23:35 Laatste update: 23:27

Feyenoord werd afgelopen zondag landskampioen van Nederland en plaatste zich zodoende voor de groepsfase van de Champions League. Het kampioenschap van Manchester City en de plaatsing voor de finale betekent goed nieuws voor de potindeling van de Rotterdammers bij de loting. VoetbalNieuws legt het voor je uit.

Feyenoord heeft zaterdagavond ongetwijfeld gejuicht, nadat Manchester City de Premier League-titel veroverde door de 0-1 nederlaag van Arsenal op bezoek bij Nottingham Forest. Als City zowel de Champions League als de Premier League wint, dan gaat Feyenoord namelijk naar pot 1. De ploeg van Arne Slot stroomt in pot 3 in, wanneer een andere ploeg dan Manchester City de cup met de grote oren wint. De Stadionclub zal dus met extra belangstelling de Champions League-finale tussen Manchester City en Internationale gaan volgen op 10 juni.

Welke ploegen Feyenoord precies kan loten is nog niet helemaal duidelijk. In het algemeen is het wel zo dat de beste tegenstanders in pot 1 zitten. De laatste keer dat de Stadionclub actief was in de Champions League, was in het seizoen 2017/18. Destijds eindigde de ploeg van Giovanni van Bronckhorst als laatste in een poule met Manchester City, SSC Napoli en Shakhtar Donetsk met drie punten.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!