Nieuws

Kritiek op Van der Sar en Ajax: 'Als het dan slecht gaat, ben je aan de beurt'

Kritiek op Van der Sar en Ajax: 'Als het dan slecht gaat, ben je aan de beurt'

26-04-2023 09:31
1

Steeds meer mensen wijzen met de vinger naar Edwin van der Sar voor de problemen bij Ajax. De werkwijze van de Amsterdammers, waar de oud-doelman algemeen directeur is, wekt verbazing aan tafel bij Voetbalpraat van ESPN.

Kees Kwakman begrijpt dat de kritiek op Van der Sar groeit. "Hij is de enige die nog over is waar de pijlen op gericht kunnen worden. Marc Overmars is weg, Danny Blind ook al. Erik ten Hag is weg, Alfred Schreuder is weg. Er zijn nog meer mensen die nu vertrekken. Er is niet veel over en hij is de algemeen directeur. Hij heeft zich ook met het technische deel bemoeid, dus daar wordt hij ook op aangesproken. Als het dan slecht gaat, ben je aan de beurt."

Mario Been kan maar weinig begrip opbrengen voor de manier waarop Ajax met sommige oud-spelers omgaat. "Dat er mensen weggaan bij een club, gebeurt overal. Maar als ik Winston Bogarde hoor, die even een mededeling krijgt... een jongen die zo lang zo veel betekend heeft voor die club. Hij krijgt niet netjes uitgelegd hoe en waarom dat gebeurt. Dat zijn wel dingen die een oud-speler wel steken. Dat heeft mij ook pijn gedaan toen ik bij Feyenoord wegging, al ging dat op een andere manier."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!