Nieuws

'Kudus blijft voorlopig nog in Amsterdam en reist niet af naar Kameroen'

'Kudus blijft voorlopig nog in Amsterdam en reist niet af naar Kameroen'

12 januari - 15:52
0

Mohammed Kudus sluit voorlopig nog niet aan bij de selectie van Ghana op de Afrika Cup. De Ajax-middenvelder wil wachten tot hij helemaal fit is, meldt Ajax Showtime.

Hoewel Kudus met een ribblessure kampt, nam bondscoach Milovan Rajevac hem wel op in de 28-koppige selectie van Ghana. Naar verluidt wil de Servische bondscoach Kudus heel graag verwelkomen, maar de prioriteit van de Ajacied ligt bij volledig fit worden, schrijft Ajax Showtime. Wanneer Ghana de laatste fase van de Afrika Cup haalt, bestaat er een kans dat Kudus alsnog naar gastland Kameroen afreist. 

Erik ten Hag was recent nog klaarhelder over een eventuele deelname aan het landentoernooi van Kudus. "Als je aan een toernooi als de Afrika Cup wilt meedoen, moet je niet alleen blessurevrij zijn, maar ook wedstrijdfit. Dat laatste is hij natuurlijk absolúút niet." 

Ghana is niet goed begonnen aan de Afrika Cup. De eerste groepswedstrijd ging met 1-0 verloren tegen Marokko. AZ'er Zakaria Aboukhlal speelde een belangrijke rol bij de enige treffer van het duel. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
Ten Hag op de voet volgen? Beluister The King of Manchester-podcast hierboven óf via Spotify!

Plaats een reactie