Nieuws

'Kudus blijft voorlopig nog in Amsterdam en reist niet af naar Kameroen'

'Kudus blijft voorlopig nog in Amsterdam en reist niet af naar Kameroen'

12-01-2022 15:52

Mohammed Kudus sluit voorlopig nog niet aan bij de selectie van Ghana op de Afrika Cup. De Ajax-middenvelder wil wachten tot hij helemaal fit is, meldt Ajax Showtime.

Hoewel Kudus met een ribblessure kampt, nam bondscoach Milovan Rajevac hem wel op in de 28-koppige selectie van Ghana. Naar verluidt wil de Servische bondscoach Kudus heel graag verwelkomen, maar de prioriteit van de Ajacied ligt bij volledig fit worden, schrijft Ajax Showtime. Wanneer Ghana de laatste fase van de Afrika Cup haalt, bestaat er een kans dat Kudus alsnog naar gastland Kameroen afreist. 

Erik ten Hag was recent nog klaarhelder over een eventuele deelname aan het landentoernooi van Kudus. "Als je aan een toernooi als de Afrika Cup wilt meedoen, moet je niet alleen blessurevrij zijn, maar ook wedstrijdfit. Dat laatste is hij natuurlijk absolúút niet." 

Ghana is niet goed begonnen aan de Afrika Cup. De eerste groepswedstrijd ging met 1-0 verloren tegen Marokko. AZ'er Zakaria Aboukhlal speelde een belangrijke rol bij de enige treffer van het duel. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!