Nieuws

'Spaanse scheidsrechter uit kwartfinale tegen Argentinië moet stoppen met fluiten'

'Spaanse scheidsrechter uit kwartfinale tegen Argentinië moet stoppen met fluiten'

25-04-2023 09:03

Volgens diverse Spaanse media heeft scheidsrechter Antonio Mateu Lahoz te horen gekregen dat hij moet stoppen met fluiten. De arbiter had op het afgelopen WK nog de leiding over de kwartfinale tussen Nederland en Argentinië, waarna hij veel kritiek kreeg.

Zijn prestaties zijn echter niet de reden van het besluit. Medina Cantalejo, de Spaanse scheidsrechtersbaas, zou een frisse wind willen laten waaien in zijn team. Er is daarom geen toekomst meer voor de 46-jarige Lahoz. Datzelfde geldt overigens voor collega Carlos Del Cerro Grande, die met zijn 47 jaar ook aan het einde van zijn Latijn zit. Beide heren zouden echter verder kunnen gaan als VAR.

Lahoz begon zijn actieve carrière in 2008 en floot meer dan 280 duels in de Priméra Division en de Copa del Rey. Ook internationaal staat hij hoog aangeschreven. Hij floot diverse wedstrijden op het WK 2018, EK 2020 en het WK van 2022. In de Champions League werd hij bovendien regelmatig aangesteld bij grote affiches. Het treffen tussen Nederland en Argentinië in december was zijn laatste optreden op internationaal topniveau.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!