Nieuws

'Chelsea bijna rond met topkandidaat voor trainersklus: 'dichter bij dan ooit''

'Chelsea bijna rond met topkandidaat voor trainersklus: 'dichter bij dan ooit''

25-04-2023 07:52
2

Mauricio Pochettino lijkt de nieuwe trainer van Chelsea te gaan worden. Volgens Engelse media en Fabrizio Romano heeft de Argentijn goede gesprekken gevoerd in Londen, waardoor alleen de puntjes nog op de i te hoeven worden gezet.

Chelsea had in eerste instantie Julian Nagelsmann in beeld als droomkandidaat, maar de gesprekken met de pas ontslagen coach van Bayern München liepen op niks uit. De Londenaren schakelden door naar Pochettino, die volgens de journalisten momenteel 'dichter bij dan ooit' is om volgend seizoen te scepter te gaan zwaaien op Stamford Bridge. De onderhandelingen zijn echter nog gaande, waardoor The Blues een lijstje met eventuele andere namen achter de hand houden. Daarop zou ook die van Feyenoord-coach Arne Slot staan.

Volgens The Guardian is het daarentegen zelfs niet ondenkbaar dat Pochettino meteen instapt, mocht hij binnen enkele dagen c.q. weken worden aangesteld. Sinds zijn ontslag bij Paris Saint-Germain van vorig jaar zit hij immers zonder club. Romano denkt echter er redelijk zeker te van zijn dat de oefenmeester pas in juni instapt bij Chelsea, dat momenteel nog wordt geleid door Frank Lampard.

Chelsea pompte in het afgelopen seizoen maar liefst 500 miljoen euro in de selectie, maar ziet daar in de prestaties weinig van terug. De ploeg staat op een zeer teleurstellende elfde plaats in de Premier League en lijkt daardoor volgend seizoen niet in Europa actief te zijn.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!