Nieuws

De Mos voorspelt kampioen en verwacht dat 'laatste stuiptrekking' PEC niet helpt

De Mos voorspelt kampioen en verwacht dat 'laatste stuiptrekking' PEC niet helpt

12-01-2022 13:28

Aad de Mos denkt dat Ajax de beste papieren in handen heeft om zich tot kampioen van Nederland te kronen en verwacht dat PEC Zwolle uit de Eredivisie verdwijnt. De analyticus vindt dat de Amsterdammers een sterke spelersgroep hebben dan de huidige koploper PSV.  

In de podcast Twee Viertje bespreekt De Mos de huidige stand van zaken in de Eredivisie. "Ik denk dat Ajax kampioen wordt. Ze hebben de beste selectie en de ervaring om als kampioen te spelen. Dat heeft PSV niet. Ik ga ervan uit dat Ajax opnieuw kampioen wordt." Daarnaast verwacht hij dat Sébastien Haller zich tot topscorer van de Eredivisie kroont. "Hij krijgt natuurlijk een enorm aantal kansen en soms benut hij maar de helft, behalve dan in de Champions League", voegt De Mos er met een kwinkslag aan toe.  

De voormalig trainer verwacht dat de formatie van Dick Schreuder uit Nederlands' hoogste divisie zal verdwijnen. "PEC Zwolle zal alles ondernemen om degradatie te voorkomen. Ze hebben Oussama Darfalou van Vitesse en Max de Waal van Jong Ajax erbij gehaald." De Mos omschrijft deze transfers vervolgens als 'de laatste stuiptrekkingen'. "Vergeleken met Sparta en Fortuna Sittard heeft PEC de minste selectie, denk ik. Ze scoren heel moeilijk en krijgen gemakkelijk goals tegen.” 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!