Romano: Transfer Neres is 'done deal', Ajax mag ruim 16 miljoen euro bijschrijven

Romano: Transfer Neres is 'done deal', Ajax mag ruim 16 miljoen euro bijschrijven

12 januari - 13:17 Laatste update: 13:17
Eredivisie 0 Reacties

De transfer van David Neres van Ajax naar Shakthar Donetsk is afgerond, volgens transferspecialist Fabrizio Romano. De Braziliaan verhuist voor een bedrag tussen de 16 en 17 miljoen euro van Amsterdam naar Oekraïne.  

De bevestiging van Romano, volgt op aankondigingen van onder meer Voetbal International en De Telegraaf over de nieuwe bestemming voor Neres. De Italiaanse journalist weet dat alleen de papierwerken nog in orde moeten worden gemaakt, alvorens de transfer definitief beklonken wordt. 

Neres speelde 172 officiële wedstrijden voor Ajax. Daarin reikte de buitenspeler tot 47 doelpunten. Sinds januari 2017 is de Braziliaanse dribbelaar actief in dienst van de regerend landskampioen. Dit seizoen zit Neres voornamelijk op de bank, gezien de moordende concurrentie - en de uitstekende prestaties - van het viertal voorin. Dusan Tadic, Steven Berghuis, Sébastien Haller en Antony krijgen de voorkeur boven hem.  

Daarnaast zijn de onderhandelingen tussen de hoofdstedelingen en Tottenham Hotspur over een transfer van Steven Bergwijn nog altijd gaande. Het eerste bod van Ajax zou volgens Romano 15 miljoen euro bedragen, dat resoluut is afgewezen door The Spurs. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie