Nieuws

Van der Meyde: 'Zie Ajax daar eerder verliezen dan winnen, vrees voor het ergste'

Van der Meyde: 'Zie Ajax daar eerder verliezen dan winnen, vrees voor het ergste'

23-04-2023 07:35 Laatste update: 08:16
1

Andy van der Meyde verwacht geen goede afloop voor Ajax tegen PSV. De voormalig speler van beide ploegen heeft weinig vertrouwen in de stabiliteit van de Amsterdamse achterhoede.

Van der Meyde doorliep de jeugdopleiding van Ajax en kwam maar liefst tien jaar uit voor de Amsterdammers. Volgens de voormalig prof is een uitwedstrijd in Eindhoven altijd lastig. "Het gaat heel moeilijk worden voor Ajax", vertelt Van der Meyde tegen het Algemeen Dagblad. "We weten dat ze geen geweldige selectie hebben. En ik weet uit eigen ervaring dat PSV-uit altijd lastig was. Ik hoop het natuurlijk niet, maar ik ben ook eerlijk en ik zie Ajax daar eerder verliezen dan winnen."

Edson Álvarez liep afgelopen week tegen FC Emmen tegen een schorsing op. Door zijn afwezigheid zal Calvin Bassey in de defensie spelen. "Hij is verdedigend gewoon goed maar aan de bal minder", begint Van der Meyde over de zomeraanwinst. "En je weet van PSV dat ze gevaarlijk zijn in de lucht. Dat zag je tijdens de Johan Cruijff Schaal ook. En laten we eerlijk zijn, op de backposities is het ook broos. Hato zie ik de voorzetten er nog wel uithalen maar op rechts, met Sanchez, is het ook niet geweldig. Het is gewoon een moeilijke zaak. Ik vrees voor het ergste."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!