Reactie

Eredivisie-topscorer Van Hooijdonk rept klare taal: Selectie zonder klootzakken

Eredivisie-topscorer Van Hooijdonk rept klare taal: "Selectie zonder klootzakken"

22-04-2023 22:10 Laatste update: 22:14

Sydney van Hooijdonk ziet een probleem bij SC Heerenveen. De huidige topscorer van de Eredivisie ziet dat het zijn elftal aan 'klootzakken' ontbeert.

Van Hooijdonk kwam zaterdagavond twee keer tot scoren tegen FC Emmen, maar moest toezien dat Heerenveen het in de slotfase weggaf (2-3). De Friezen kwamen twee keer op voorsprong, maar zagen dat de club uit Drenthe zich terug knokten in de wedstrijd.

"Ik denk dat we allemaal van slag raken als Emmen een paar keer door ons heen speelt", begint Van Hooijdonk voor de camera’s van ESPN. De spits stipt daarna een probleem aan. "Ik denk dat we te lief zijn, allemaal. We hebben een selectie zonder echt veel klootzakken. Ik denk dat je die wel nodig hebt als je iets wil bereiken."

Zelf staat de aanvaller er wel om bekend dat hij een duidelijke mening heeft, maar een echte 'klootzak' is hij volgens zichzelf nog niet. "Ik ben natuurlijk nog jong, nu heb ik dat nog niet zo in me. Als ik straks ergens anders wil spelen, dan zal ik dat toch moeten krijgen", besluit de spits, die door zijn twee doelpunten nu topscorer van de Eredivisie is met vijftien goals.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!